Glas Javnosti

NAJBOLJI PRELIV ZA PITE KOJI KORISTE PEKARI: Univerzalni recept uz koji će biti još mekša i sočnija

Hrana
Autor: Glas javnosti

Donosimo recept za univerzalni preliv za pite, trik koji koriste pekari.

Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preliv prilikom pripreme pite. Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, a u nastavku vam donosimo recept za preliv koji koriste pekari.

SATOJCI:

8 kašika brašna 1 suvi kvasac 2 šolje mleka 1 šolja ulja so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)

PRIPREMA:

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način. Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.

Pita

foto : youtube printscreen

Glas javnosti / Kurir.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR