Glas Javnosti

NAJBOLJI NAČIN DA ISPRŽITE RIBU: Ulje neće prskati ako umesto brašna upotrebite ovaj sastojak

Hrana
Autor: Glas javnosti

Riba je zdrava, savetuje se da je više koristimo u ishrani, a i u vreme posta je češće na našoj trpezi. Veliki problem prilikom prženja ribe je prskanje ulja, ali ima rešenja.

Umesto brašna, ribu treba pre prženja uvaljati u gustin. Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava i neće upiti mnogo ulja.

Evo recepta:

Sastojci: 1 kg ribe po vašem izboru, 200 gr gustina, 3 kašičice soli, 1 kašičica bibera, 1 kašičica belog luka u prahu, drugi začini po vašem izboru, ulje za prženje

Priprema: Ribu isecite na komade, posolite uobičajeno i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje da uradite dan ranije, ali može i nekoliko sati pre prženja.

Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, a onda i biber, beli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite. Ulje sipajte u dublju posudu, veću količinu kako bi riba „plivala“ u istom, pa dobro zagrejte.

Ribu izvadite iz frižidera, pa svako parče dobro uvaljajte u smesu od gustina i spuštajte u vruće ulje. Ukoliko je potrebno okrenite ribu nekoliko puta, kako bi se ravnomerno ispržila sa svih strana, savetuje Krstarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR