Glas Javnosti

NAJBOLJI NAČIN DA ISPRŽITE RIBU: Ulje neće prskati ako umesto brašna upotrebite ovaj sastojak

Hrana
Autor: Glas javnosti

Riba je zdrava, savetuje se da je više koristimo u ishrani, a i u vreme posta je češće na našoj trpezi. Veliki problem prilikom prženja ribe je prskanje ulja, ali ima rešenja.

Umesto brašna, ribu treba pre prženja uvaljati u gustin. Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava i neće upiti mnogo ulja.

Evo recepta:

Sastojci: 1 kg ribe po vašem izboru, 200 gr gustina, 3 kašičice soli, 1 kašičica bibera, 1 kašičica belog luka u prahu, drugi začini po vašem izboru, ulje za prženje

Priprema: Ribu isecite na komade, posolite uobičajeno i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje da uradite dan ranije, ali može i nekoliko sati pre prženja.

Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, a onda i biber, beli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite. Ulje sipajte u dublju posudu, veću količinu kako bi riba „plivala“ u istom, pa dobro zagrejte.

Ribu izvadite iz frižidera, pa svako parče dobro uvaljajte u smesu od gustina i spuštajte u vruće ulje. Ukoliko je potrebno okrenite ribu nekoliko puta, kako bi se ravnomerno ispržila sa svih strana, savetuje Krstarica.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR