Glas Javnosti

NAJBOLJI KUVAR SVETA PRELOMIO: Zatvara se najbolji restoran na svetu

Hrana
Autor: Glas javnosti

Čuveni šef Rene Redžepi je dokazao da je trenutno najbolji kuvar na svetu, a njegove sposobnosti su potvrđene na prošlogodišnjem takmičenju The World’s 50 Best Restaurants. Međutim, nakon letnjeg menija 2023. godine najbolji restoran na svetu će zatvoriti svoja vrata.

Zatvara se najbolji restoran na svetu, čuveni Noma restoran koji uspešno vodi upravo šef Rene Redžepi. Noma je u Antverpenu u Belgiji po peti put, odlukom žirija The World’s 50 Best Restaurants proglašena za najbolji restoran na svetu u 2021. godini. Tako se Rene Redžepi izjednačio sa Feranom Adrijom po broju pobeda na ovom prestižnom takmičenju.

Čuveni Redžepi je zaista osvojio sve što je mogao. Pored toga što je njegov restoran bio najbolji, on je osvojio i treću Mišlenovu zvezdicu. Međutim, Redžepi je iznenadio javnost kada je saopštio da će Noma postojati još svega godinu dana. Nakon što bude svetu predstavio svoj letnji meni za 2023. godinu, Noma će biti zatvorena, prenosi portal Ekapija.Redžepi je rekao je da će Noma, fina gastronomska institucija, postati laboratorija za hranu sa punim radnim vremenom, a restoran će se otvarati samo povremeno. Finansijski i emocionalno, kao poslodavac i kao ljudsko biće, to jednostavno ne funkcioniše, istakao je čuveni šef.

Hvaljen kao jedan od najuticajnijih kuvara na međunarodnoj gastronomskoj sceni, kulinarski čarobnjak René Redžepi je doslovno ponovo izmislio nordijsku kuhinju. Kao kuvar se oslanjao se na sopstveno kulturno nasleđe, nudeći inventivnu fuziju nordijske i makedonske kuhinje. Svaki specijalitet je baziran na lokalnim sastojcima.

Rene Redžepi je objasnio da želi da putuje i da istražuje svet, da otkriva nove ukuse i kuhinje. Ovakva odluka je usledila posle višegodišnjeg razmišljanja, navodi čuveni šef. Na putovanje po svetu vodiće ceo svoj tim, kako bi zajedno tražili inspiraciju koja će osvojiti svet u 2024. godini.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR