Glas Javnosti

Najbolji domaći recept za ljutenicu

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ljutenica je, pored ajvara, omiljeni deo zimnice onih koji vole da jedu ljuto. Možete je služiti uz glavno jelo kao salatu, ali i kao namaz.

Potrebni sastojci za pripremu ljutenice:

1 kg paradajza

30 gr ulja

20 gr šećera

20 ml sirćeta

200 gr ljutih papričica

2 čena belog luka

malo peršuna

so po ukusu

Oprati paradajz, staviti u činiju i poređati ih, a zatim ispeći u rerni. Oljuštiti i staviti ih u posudu. Dodati ulje, šećer, sirće i so po ukusu. Ljute papričice ispeći u rerni, oljuštiti ih i iseckati. Nakon 15 minuta kuvanja , dodati ljute papričice, beli luk i peršun. Kada se ljutenica ukuva i dostigne željenu gustinu, skloniti sa vatre i sipati u teglu. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR