Musaka sa tikvicama i piletinom je savršen obrok za sve ljubitelje zdravih i ukusnih jela. Ovaj recept kombinuje sočne tikvice, bogato pileće meso i kremasti preliv od pavlake i jaja, koji daje bogatstvo ukusa.
Idealno je za sve koji traže brzi, ali hranljivi obrok, bogat vitaminima i vlaknima. Ova musaka je savršena za ručak ili večeru, a možete je poslužiti uz svežu salatu ili neki prilog po želji.
1.Tikvice operite i isecite na kolutove ili tanke trake, a pileće meso posolite i pobiberite, pa iseckajte na sitne kockice. Crni i beli luk sitno iseckajte.
2. U tiganju zagrejte malo ulja, propržite crni luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte pileće meso i propržite dok ne dobije lepu zlatnu boju. Na kraju dodajte beli luk i propržite još minut.
3. Posolite, pobiberite i dodajte origano.
4. U vatrostalnu posudu stavite sloj tikvica, pospite ih sa malo soli, pa stavite sloj piletine sa lukom. Nastavite sa slojevima tikvica i piletine dok ne potrošite sve sastojke.
5. U jednoj činiji umutite jaja, pavlaku i rendani sir, pa prelijte musaku tim prelivom. Stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 40-45 minuta dok ne postane zlatno smeđa.
6. Poslužite nakon što se malo ohladi.
Glas Javnosti/ D03S