Priprema:
Ruzmarin i timijan očistite, pa isecite. Krompir isecite na kolutove, a ljubičasti luk na rebarca. Pomešajte u posudi, pa dodajte so, biber, ruzmarin i timijan, pa prelijte maslinovim ulje. Dobro promešajte. Poređajte krompir na dno tepsije i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta. U drugoj posudi pomešajte tikvice isečene na kolutove, ljubičasti luk isečen na rebarca, posolite, pobiberite, pa pospite timijanom i ruzmarinom. Prelijte maslinovim uljem i dobro promešajte. Poređajte tikvice preko krompira i lepo rasporedite, pa pecite još 20-25 minuta na 200°C. Za to vreme u tiganj sipajte malo ulja, pa propržite ljubičasti luk isečen na rebarca, kao i mleveni beli. Dodajte mleveno meso, pa pospite ruzmarinom i timijanom, a onda posolite, pobiberite, dodajte kim i cimet. Dobro promešajte. Pred kraj sipajte i pelat, promešajte i krčkajte dok skoro sva tečnost ne ispari.
Glas javnosti/M01S