Sastojci:
– 1 pakovanje kora za pitu
– 500 g praziluka
– 1 šargarepa
– 150 g pirinča
– malo pečuraka, po izboru
– so, biber
– 100 ml mineralne vode
– 100 ml ulja
Priprema:
U šerpu staviti opran pirinač, posoliti, dodati vodu i kuvati. Pirinač ne sme da bude prekuvan.
Procediti i ostaviti pirinač na stranu.
U dublji tiganj sipati nekoliko kašika ulja, piše N1.
Praziluk očistiti i oprati, pa ga iseći na kolutove i pržiti na umerenoj temperaturi.
Kada se malo proprži, dodati jednu narendanu šargarepu i ako želite na listiće iseckane pečurke, sve zajedno još malo pržiti.
Dodati soli i bibera po ukusu, pa sve dobro promešati.
Zatim dodati kuvani pirinač i sjediniti ga sa prazilukom i šargarepom.
Staviti jednu koru, poprskati mešavinom kisele vode i ulja, pa preko drugu i nju poprskati, a zatim filovati i na kraju urolati.
Postupak ponavljati dok ne potrošite materijal. Ređati urolane kore u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, ili dok ne porumeni.
Prijatno!