Ukoliko niste znali, kombinaciju svežeg paradajza i krastvca treba izbegavati jer može naštetiti organizmu. Razočarani ste? Pročitajte tekst do kraja. Stručnjaci tvrde da se u ovoj kombinaciji gube hranljivi sastojci, a vreme varenja je različito za ove dve vrste povrća. Paradajz je bogatiji vlaknima, pa se sporije vari od krastavca.
Takođe, iznenađujuće je saznanje da ova kombinacija u salati uništava vitamin C iz paradajza, a zbog različitog vremena varenja može doći do fermentacije u želucu što može dovesti do grčeva, nadimanja i bolova u stomaku. Zbog ovoga stručnjaci preporučuju da se ova kombinacija, koja je na našim prostorima sigurno jedna od najpoznatijih, izbegava. Ipak, ako nemate opisane simptome, nema razloga da ne uživate u nekoj šopskoj salati s vremena na vreme.
BONUS VIDEO: JEZIVO SVEDOČENJE JU-PODZEMLJA Borba za život i smrt sa bosanskim Ljubom Zemuncem