Glas Javnosti

MLJAC! Spremite kuvani paradajz po receptu naših baka! BEZ KONZERVANSA!

Hrana
Autor: Glas Javnosti

Sok od paradajza neizostavan je deo svake zimnice. Probajte da ga skuvate prema receptu za starinski način pripreme, odnosno zdrav i ukus sok od paradajza bez upotrebe konzervansa.

Osim što je odličan kad se pije sam, sjajan je sastojak mnogih kuvanih jela

Sastojci:

6 kg paradajza (pre čišćenja)

2 kašike soli

4 kašike šećera

crni luk i ljute papričice

celer - sve po ukusu

Priprema:

Paradajz dobro operite, očistite i isecite na komade. Sameljite i mašinicom za mlevenje paradajza i procedite u specijalnoj cedaljki. Sipajte u šerpu, dodajte so i šećer i kuvajte.

Kad provri, kuvajte još 10-15 minuta. Flaše zagrejte u rerni, 10 minuta na 100 Celzijusa.

Vruć paradajz sipajte u vruće flaše. Na svaku flašu stavite parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnite gumicom i stavite zatvarač.

Flaše uvijte u peškir i ostavite 24 sata da se tako ohlade.

(Glas Javnosti/recepti. com)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR