Dopašće vam se i to što se ove krofne peku, a to znači da su laganije, ali ne i manje ukusne od prženih. Možete ih služiti uz čaj kao zamenu za kolače, ali odlične su i uz bilo koji drugi topli napitak.
1 šolja (125 g) univerzalnog brašna
1 kašičica praška za pecivo
¼ kašičice sode bikarbone
½ kašičice soli
½ kašičice cimeta u prahu
¼ kašičice muskatnog oraščića
1 veće jaje
1/3 šolje smeđeg šećera
¼ šolje mleka
1 ½ kašika ekstrakta vanile
¼ šolje jogurta
glazura: 1 šolja šećera
1 kašičica cimeta u prahu
½ šolje otopljenog kokosovog ulja
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 ℃, a u međuvremenu u činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, cimet u prahu i muskatni oraščić. U zasebnoj činiji ručno umutite jaje, smeđi šećer, mleko i jogurt, tako da dobijete ujednačenu smesu. Dodajte ekstrakt vanile i još malo promešajte. Zatim, prespite sadržaj druge činije u prvu, i ponovo sve dobro izmešajte tako da dobijete homogenu masu.
Kada zamesite testo, rastanjite ga do debljine od 1 cm. Zatim, koristeći dve okrugle modle različite veličine, vadite krofne sa otvorom u sredini, sve dok ne potrošite testo. Poređajte ih u rernu i pecite 10 minuta. Kada se prohlade, umočite ih u otopljeno kokosovo ulje, pa uvaljajte u mešavinu šećera i mlevenog cimeta. Nadamo se da vam se već javlja miris i ukus ove hrane za dušu, a mi vam želimo prijatan ostatak dana!
(Glas Javnosti/Elle Italia)