Glas Javnosti

MLJAC: Preukusne jesenje krofne sa CIMETOM

Hrana
Autor: Glas Javnosti

Ovo je recept koji će vas zagrejati ovih prohladnih dana. Tajna je u mekom testu i hrskavoj glazuri sa cimetom koji je prava asocijacija na jesen.

Dopašće vam se i to što se ove krofne peku, a to znači da su laganije, ali ne i manje ukusne od prženih. Možete ih služiti uz čaj kao zamenu za kolače, ali odlične su i uz bilo koji drugi topli napitak.

Sastojci:

1 šolja (125 g) univerzalnog brašna
1 kašičica praška za pecivo
¼ kašičice sode bikarbone
½ kašičice soli
½ kašičice cimeta u prahu
¼ kašičice muskatnog oraščića
1 veće jaje
1/3 šolje smeđeg šećera
¼ šolje mleka
1 ½ kašika ekstrakta vanile
¼ šolje jogurta

glazura: 1 šolja šećera
1 kašičica cimeta u prahu
½ šolje otopljenog kokosovog ulja

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 ℃, a u međuvremenu u činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, cimet u prahu i muskatni oraščić. U zasebnoj činiji ručno umutite jaje, smeđi šećer, mleko i jogurt, tako da dobijete ujednačenu smesu. Dodajte ekstrakt vanile i još malo promešajte. Zatim, prespite sadržaj druge činije u prvu, i ponovo sve dobro izmešajte tako da dobijete homogenu masu.

Kada zamesite testo, rastanjite ga do debljine od 1 cm. Zatim, koristeći dve okrugle modle različite veličine, vadite krofne sa otvorom u sredini, sve dok ne potrošite testo. Poređajte ih u rernu i pecite 10 minuta. Kada se prohlade, umočite ih u otopljeno kokosovo ulje, pa uvaljajte u mešavinu šećera i mlevenog cimeta. Nadamo se da vam se već javlja miris i ukus ove hrane za dušu, a mi vam želimo prijatan ostatak dana!

(Glas Javnosti/Elle Italia)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR