Glas Javnosti

MLEKO KAMILE manje mlečne masti a više vitamina i sličnosti majčinom mleku

Hrana
Autor: Glas javnosti

Po svom hemijskom sastavu mleko kamile je slično majčinom mleku

Mleko od kamila polako postaje pravi kulinraski hit. Zbog visokog sadržaja proteina i laktoze sve češće se koristi za pravljenje različitih vrsta dezerta.

U odnosu na kravlje mleko, ovo mleko ima manje mlečne masti i više vitamina. Blagotvoreno deluje na varenje, a prema rezultatima nekih istraživanja, snižava nivo šećera u krvi.

Sve blagodeti mleka od kamile, nagoveštavaju da će ono u budućnosti sve češće koristiti u ljudskoj ishrani.
Upotreba mleka od kamila u prehrambene svrhe nije potpuna novost. Ono se u evropske države uvozi još od 2006. godine. Takodje, poznato je da jedna fabrika čokolade iz Švajcarske u svojoj proizvodnji, radi postizalja boljih svojstava finalnog proizvoda, zrna kakaoa meša isključivo sa mlekom od kamile.

Najzad, prema rezultata novijih istraživanjima, po hemiskom sastavu mleko od ove životinje nasjličnije je majčinom mleku.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR