Glas Javnosti

MISLIMO DA O NJEMU SVE ZNAMO: Evo gde grešimo kad kuvamo krompir

Hrana
Autor: Glas javnosti

Krompir je neizostavni deo skoro svih svetskih kuhinja a iako mislimo da ovoj namirnici sve znamo ipak često grešimo kada ga kuvamo.

1. Ljuštite sirov krompir

Mnogi oljušte krompir pre ne što ga stave u šerpu za kuvanje. Ipak, najbolje je skuvati ga s korom jer će je tako biti jednostavnije da je uklonite, a stručnjaci tvrde i da je onda boljeg ukusa.

2. Kuvate ga u ključaloj vodi

Kao i s većinom povrća, ljudi čekaju da voda proključa da bi u nju ubacili krompir, ali to je velika greška jer je onda veća verovatnoća da iznutra ostane sirov.

Najbolja opcija je staviti krompir u hladnu vodu, a kad proključa, smanjiti vatru i kuvati ga do 20 minuta.

3. Proveravate viljuškom da li je kuvan

Mnogi koriste ovu metodu za proveravanje da li je krompir kuvan, odnosno dovoljno mekan. Ali, onda on počinje da se raspada u vodi, što nije baš primamljivo.

Treba da znate da je minimalno vreme za kuvanje krompira 10 minuta. Pet minuta duže biće vam potrebno manjem krompiru da se skuva, a 20 većem koji ćete koristiti u salati ili za pripremu pirea.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR