Glas Javnosti

Mislili ste da je neizvodljivo, ali - evo kako da napravite SUŠI kod kuće

Hrana
Autor: Glas javnosti

Za obožavaoce žive ribe i japanske kuhinje, ovo je pravi specijalitet.

Suši je jelo japanskog porekla. Sigurno se neće svima svideti riba umotana u pirinač i alge, što je potpuno razumljivo. Za obožavaoce žive ribe i japanske kuhinje, ovo je pravi specijalitet. Da biste napravili dobar suši potrebe su vam godine iskustva što ne znači da ne treba pokušati. 

U narednim redovima ćemo vam predstaviti recept za suši, koji će uspeti početnicima.


Sastojci:

  • 2 nori alge
  • Susam
  • Soja sos
  • Šolja pirinča za sushi + 3 kašike pitinčanog sirćeta
  • Pola kašičice šećera i soli po ukusu
  • Šargarepa

  • Priprema:

    Prvi korak u pravljenju je pranje pirinča. Kad ga operete, ostavite da odstoji dvadesetak minuta i zatim ga kuvajte na laganoj vatri dok ne upije vodu.

    Smesu koju ćete ubaciti u prohlađeni pirinač je mešavina sirćeta, soli i šećera. Pustite da kratko provri i da se rastope kristali soli. Sačekajte da se sirće prohladi, pa tek onda mešajte sa pirinčem.


    Nakon što je pirinač upio sve dodatne sastojke, vreme je za motanje rolnica. Za ovaj proces će vam trebati podmetač od bambusa ili nešto što je savitljivo, a ujedno i čvrsto. Postavite alge na podmetač  i rasporedite 1/3 pirinča.

    Na kraju dodajte susam i šargarepu koju ste prethodno isekli na štapiće, probarili i na tihoj vatri prodinstali.

    Uvijte rolnicu i to je to.

    Možete poslužiti uz soja sos. Suši je veoma prilagodljiv tako da možete ubacite bilo koju omiljenu namirnicu.


    Glas javnosti/ U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR