Glas Javnosti

MALE TAJNE VELIKIH DOMAĆICA: Gozba na stolu za samo 100 dinara

Hrana
Autor: Glas javnosti

Nećete verovati, ali ovaj recept za tradicionalno špansko jelo priprema se veoma lako i brzo, a što je najbitnije od svega, maksimalno štedi kućni budžet, i povrh toga, najverovatnije nećete ni morati da idete u nabavku jer sve tri namirnice u većini slučajeva imate kod kuće.

Tortilja je savršena i zbog toga što može da se posluži kao doručak, ali i kao ručak ili večera, u zavisnosti uz šta je servirate. Mada, ovaj španski specijalitet je izvrstan i sam po sebi bez ikakvih dodataka.

Potrebni sastojci:

4 krompira

jedna glavica crnog luka

4 jaja

ulje, so, biber

Foto: Pixabay

Priprema:

Oljuštite krompir i iseckajte ga na sitne kockice ili na tanke krugove.

U tiganj nalijte ulje toliko da prekrije dno i zagrejte ga, a potom ubacite luk i krompir. Dinstajte dok krompir ne omekša, a luk ne potamni. Sklonite sa ringle i ocedite od ulja, ali ga ne bacajte.

Jaja umutite u kajganu, a potom dodajte smesu krompira i luka i dobro pomešajte.

Ponovo u tiganj sipajte ulje na kome ste pržili krompir i zagrejte ga, pa ubacite smesu od jaja, krompira i luka. Začinite solju i biberom po ukusu. Ostavite da se prži na tihoj vatri, obavezno bez mešanja.

Tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tako da sada već formirana tortilja ostane na tanjiru, a potom je vratite u tiganj, kako bi ispekli i drugu stranu.

(G.J.)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR