Glas Javnosti

LJUBITELJI MAFINA OVAJ RECEPT ĆE VAS OBORITI S NOGU : Kajsije i još jedan sastojak za SAVRŠEN UKUS

Hrana
Autor: Glas javnosti

Mafini su popularni kolači širom sveta, jer se prave najlakše - umutite sastojke, stavite u kalupe i gotovi su za manje od pola sata! Ako volite mafine, ali i voće, naš današnji predlog su topli mafini sa kajsijama i jogurtom.

  • 1 ½ šolje pšeničnog brašna
  • ½ šolje šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • ¼ kašičice soli
  • ½ šolje neslanog putera, rastopljenog 
  • ¾ šolje jogurta
  • 2 velika jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 ½ šolje svežih kajsija, isečenih na kockice


Recept
:

Zagrejte rernu na1 90°C. Kalup za mafine malo premažite puterom ili u njega ubacite papirne kalupe. 

U velikoj posudi umutite brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so dok se dobro ne sjedine. U posebnoj posudi umutite rastopljeni puter, jogurt, jaja i ekstrakt vanile.

Sipajte tečne sastojke u suve sastojke i lagano mešajte dok se ne sjedine. Pazite da ne mešate previše; nekoliko grudvica je u redu. Nežno ubacite kajsije iseckane na kockice, ravnomerno ih rasporedite po testu.

Kašikom sipajte testo u pripremljen kalup za mafine, napunite svaku šolju do tri četvrtine. Pecite otprilike 18-20 minuta ili dok čačkalica umetnuta u centar mafina ne izađe čista.

Izvadite mafine iz rerne i ostavite da se ohlade u kalupu nekoliko minuta.  Ovi mafini od kajsija savršeni su za doručak, branč ili kao poslastica u bilo koje doba dana. 

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR