Glas Javnosti

LENJA PITA SA JABUKAMA : Recept koji mnoge domaćice ponosno koriste

Hrana
Autor: Glas javnosti

Reč je o starinskoj poslastici koju su pravile naše bake, a za koju su vam potrebni jeftini sastojci. Nije postojala domaćica koja nije znala da pripremi lenju pitu, a ako je niste spremali do sada, onda preporučujemo ovaj recept.

  • Sastojci:
  • Za koru:
  • 3 jajeta 
  • 400 g brašna 
  • 120 ml mleka
  • 120 ml ulja
  • 120 g šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • Za fil:
  • 1 kg jabuka
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 3 kašike griza


Priprema: 

Jabuke očistite i izrendajte, pa pomešajte se šećerom i cimetom. U posudi penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje i mleko. Sve sjedinite mikserom, a onda dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Sve umutite i dobijenu smesu podelite na 2 jednaka dela. Tepsiju nauljite i pospite brašnom, pa sipajte jedan deo testa i poravnajte. U jabuke dodajte i griz i promešajte, pa sipajte preko testo. Poravnajte i preko sipajte drugi deo testa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. Proverite čačkalicom da li je gotov, a onda pospite šećerom u prahu. 

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR