Sastojci:
– 250 g testenine
– 2 čena belog luka
– 1 crvena paprika
– 1 praziluk
– 200 g gambora
– 100 ml pavlake za kuvanje
– 2 kašike pasiranog paradajza
– so, biber
– 200 ml vode od testenine
Priprema:
Staviti testeninu da se kuva u posoljenoj vodi. Dok se testenina kuva pripremiti sos.
Luk iseći na sitno, a papriku na kocke, piše N1.
Zagrejati ulje, pa propržiti oba luka, dodati gambore i dobro izmešati.
Pustiti par minute da se dobro uprže, pa dodati papriku, pasirani paradajz i dobro izmešati. Začiniti odmah solju i biberom.
Pustiti 10 minuta da se krčka uz dodavanje vode u kojoj se kuvala testenina.
Začiniti dodatno po želji i na samom kraju dodati pavlaku, pa još malo prokuvati.
Sos preliti preko testenine i poslužiti.
Prijatno!
29 min