Glas Javnosti

LAGANA VEČERA: Salata od šampinjona i piletine (RECEPT)

Hrana
Autor: Glas javnosti / objektiv

Jednostavno i ukusno

Za pripremu salate od šampinjona i piletine prvo stavite belo meso da se kuva. Kuvano belo meso odvojite od kostiju i sitno isecite, posolite ga po ukusu.

Marinirane šampinjone ocedite od viška tečnosti i iseckajte ih na listiće. Kisele krastavce izrendajte, a salatu operite i isecite na rezance.

Jaja za salatu tvrdo skuvajte, ohladite ih pod mlazom hladne vode, oljuštite ih, pa dva isecite na kockice a treće jaje ostavite za ukrašavanje. Peršunov list sitno iseckati.


Posebno pomešajte pavlaku, majonez, ulje, so i biber. Sve pripremljene sastojke za salatu pomešajte u dubljoj posudi pa ih prelite umakom od pavlake i majoneza, lagano promešajte salatu od šampinjona i piletine da se sjedine sastojci.

Stavite pileću salatu sa šampinjonima u činiju i ukrasite je kolutovima kuvanog jajeta. Poslužite je kao laganu večeru, zdrav doručak ili prilog.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR