Glas Javnosti

KROMPIRUŠA PREMA RUSKOM RECEPTU : Može biti za ručak ili večeru sjajna opcija

Hrana
Autor: Glas javnosti

Umesto kora koriste tortilju, a nadev je od pire krompira, paprike i krastavca. Kada jednom probate nećete moći da prestanete da jedete, a umesto da palite rernu, brzinski ispržite pitice u tiganju

  • Sastojci: 
  • nekoliko tortillja 
  • 1 kg krompira
  • 3 lovorova lista
  • 1 veza mirođije   
  • 1 crni lik 
  • 2 manje paprike
  • 2 kisela krastavca 
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike 


Priprema: 

Krompir oljuštite i stavite da se kuva sa lovorovim lišćem. Za to vreme u tiganju, na malo ulja, propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte sitno seckanu papriku. Kuvani krompir procedite, pa ispasirajte, a onda dodajte proprženi luk i papriku, kao i seckanu mirođiju. Zatim dodajte rendani krastavac, posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Sve dobro sjednite. Premažite tortilju dobijenom smesom i urolajte. Isecite komade i ispržite ih. Tako radite dok ne utrošite sve. 

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR