Torta sa piškotama i jagodama biće pravo osveženje za sve vaše ukućane/goste baš zbog te slatko-kisele kombinacije ukusa koji se postiže slatkom pavlakom.
Sve što vam je potrebno za pripremu ovog jela su:
600-700g jagoda
300g piškota
100g šećera u prahu
400g biljne slatke pavlake
200g milerama
1 želatin
200ml mleka
Priprema:
Rastvoriti želatin u 5-6 kašika hladne vode i ostaviti na nabuvrti 10-ak minuta, a potom na ringli zagrejati tek da se rastopi (nikako da provri).
Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodati mileram i ponovo umutiti. Zatim uz mućenje dodati i želatin i mutiti samo koliko da se rasporedi po filu.
Piškote kvasiti u mleku sa zadnje strane, pa ređati po obodu kalupa (piškote ređati tako da deo sa šećerom, koji se ne kvasi, ide ka spolja). Kada se poređa obod, prelazi se na ređanje po dnu. Te piškote kvasiti cele. Poređati ih jednu do druge tako da se prekrije dno, pa odozgo rasporediti 2/3 fila i zaglačati.
Preko fila rasporediti iseckane jagode, a potom još jedan sloj nakvašenih piškota (ja sam iskoristila ostatke piškota od oboda). Utisnuti ih u fil tako da zađe među jagode i piškote, pa preko izručiti ostatak fila, zaglacati i ostaviti u frižideru najbolje na 4h da se stegne. Ohlađenu tortu dekorisati jagodama, čokoladnim kapljicama ili nečim trećim po želji.
Glas javnosti