Sprema se lako, svi je vole, a možete kombinovati sastojke onako kako vam najviše odgovara.
Najbolja stvar u vezi s mimozom, osim ukusa, jeste što lako možete izbaciti neki sastojak koji vam se ne dopada, ubaciti novi, a ništa ne škodi ukusu, naprotiv, u svakoj varijanti je preukusna.
Sa slojevima i ređanjem sastojaka se takođe možete igrati kako vam odgovara, a ako nešto nemate kod kuće, opet će ispasti fantastično.
Mimoza salata se pravi tako što se ređaju slojevi sastojaka.
U okruglu vatrostalnu činiju, pleh ili kalup izrendajte krompir i lepo ga poravnajte.
Majonez i pavlaku pomešajte, pa potom preko krompira nanesite oko trećinu smese i lepo premažite.
Skuvanu piletinu začinite, pa sitno nacepkajte i sipajte preko sloja od pavlake i majoneza.
Ponovo sipajte tanak sloj smese od pavlake i majoneza i izravnajte.
Šargarepu narendajte i sipajte preko poslednjeg sloja i lepo izravnajte.
Ponovo sledi tanak sloj pavlake i majoneza...
Skuvana jaja izrendajte i naređajte preko poslednjeg sloja.
Ako imate kisele krastavčiće, i njih izrendajte, a isto važi i za suhomesnato.
Nema posebnog pravila, pa možete slojeve kombinovati kako god želite, a bitno je da donji sloj bude od krompira, a gornji od kačkavalja.
Preko poslednjeg sloja ponovo nanesite pavlaku i majonez, a na vrhu izrendajte kačkavalj. Time završavate mimozu, kako god da ste kombinovali unutrašnje slojeve.