Glas Javnosti

KOPIRAJU MEK: Ruski naslednik Mekdonalsa Vkusno&točka Big Mek zamenio Big Hitom

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ruski obožavaoci popularnog Big Meka kojima ukusni hamburger nije dostupan otkako je američki lanac brze hrane Mekdonalds u martu zatvorio svoje objekte u Rusiji, od sledeće godine će moći da uživaju u alternativnom hamburgeru domaće proizvodnje pod nazivom - Big Hit.

Vkusno & točka, ruski lanac restorana brze hrane u ponedeljak je objavio da će Big Hit na meniju biti dostupan od februara, a vraća se i proizvod sličan Mekdonaldsovom Hepi Milu pod nazivom ‘Kids’ Kombo’.

Mekdonalds je zatvorio svoje ruske restorane ubrzo nakon što je Moskva u februaru poslala desetine hiljada vojnika u invaziju na Ukrajinu, prenosi N1.


Restorani su prodati lokalnom vlasniku licence, Aleksanderu Govoru, koji je novi brend predstavio u junu.

Izvršni direktor Oleg Paroev rekao je da je kompanija Vkusno & točka sada uspešno prevladala sve probleme u lancu snabdevanja s kojima se u početku suočila i povećava svoj udeo na tržištu kojim tradicionalno dominiraju strani lanci.

Otkako je kupio Mekdonaldsove restorane brze hrane u Ukrajini, Govor je sklopio već uhodani posao s finskom kompanijom za pakovanje hrane, Huhtamaki, kao i logističku firmu, koja će se preimenovati u „Logistika & to je to“.

Kazao je i da će lanac restorana Vkusno & točka možda pokušati da pronađe partnera za proizvodnju dečjih igračaka za Kids’ Combo, koji se trenutno prodaje s besplatnom knjigom.


Vkusno & točka je u ponedeljak s proizvođačem mesa Miratorgom potpisao sporazum o izgradnji fabrike u 2023, koja će lanac opskrbljivati i prženim krompirićima i čipsom.

Neki su restorani Vkusno & točka početkom godine morali da izbace krompiriće s jelovnika zbog nestašice osnovne namirnice – krompira.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR