Priprema:
U šerpu sipajte vodu, puter i so, pa kada krene da ključa dodajte brašno. Kuvajte dok se ne formira testo, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta i kada se testo malo ohladi postepeno dodajte jaja i mutite. Podelite testo na 2 jednaka dela, a jedan deo razvucite preko pleha koji ste obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Od druge polovine testa napravite koru na isti način. U posudu sipajte puding i 300 ml mleka, pa mešajte dok ne razbijete sve grudvice. Ostatak mleka pomešajte sa šećerom i kada se zagreje dodajte smesu sa pudingom. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dobijeni puding sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Zatim mu dodajte umućenu puter sobne temeprature i sve sjedinite mikserom. Zasebno umutite slatku pavlaku. U šerpu sipajte voće i šećer, pa ostavite nekih 10-ak minuta da voće pusti vodu. Zatim prebacite na šporet i kuvajte, a pred kraj dodajte i gustin. Dobro promešajte i kada se smesa malo zgusne sklonite sa šporeta. Prvu koru premažite filom od vanile, pa preko njega sipajte fil sa voćem, a onda premažite i umućenu slatku pavlaku. Preklopite drugom korom i stavite u frižider da se stegne. Pre služenja pospite šećerom u prahu.
Glas javnosti/M01S