Priprema:
U šerpu sipajte mleko, pa dodajte šećer, brašno (200 g + kašiku). Dobro promešajte tako da ne ostanu grudvice. U pleh sipajte kokos i lepo rasporedite, da pokrijete dno. Fil kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Kada krene da vri dodajte puter i vanilin šećer i mešajte dok se ne otope. Sklonite sa šporeta i odmah sipajte preko kokosa, pa poravnajte. Ostavite da se ohladi. U drugoj šerpi pomešajte sok od pomorandže, skrob, brašno i šećer, pa dobro promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Vruć fil od pomorandže sipajte preko ohlađenog belog. Poravnajte, pa kada se ohladi na sobnoj temepraturi stavite u frižider. Isecite prvo po širini na pola, pa secite po dužini tako da dobijete manje pravougaonike. Urolajte i ukrasite čokoladnim mrvicama.
Glas javnosti/M01S