Sastojci:
200 g crne čokolade
200 g bele čokolade
150 g maslaca
200 g šećera
140 g brašna
3 jaja
kašičica ekstrakta vanile
voće za ukras
Priprema.
Na pari otopite čokoladu, šećer i maslac. Postupak uradite sa crnom i belom čokoladom, pa ih onda sjedinite. Odvojite nekoliko kašika mešane čokolade za ukras.
U prethodno navedenoj smesi dodajte jedno, po jedno jaje, pa mešajte mikserom. Nakon toga, dodajte brašno i ekstrakt vanile, pa opet sve dobro sjedinite mikserom.
Pleh obložite papirom za pečenje. Sipajte smesu i pecite oko 25 minuta u rerni na 170 stepeni.
Gotov kolač isecite na kocke, pa ih prelijte čokoladom. Ukrasite voćem po želji.
S obzirom na to da je pred nama sezona jagoda, one su najbolji izbor za ukrašavanje kolača.