Slatko testo i kuvane breskve u sopstvenom soku, učiniće ovaj slatkiš omiljenim letnjim izborom. Možete ga praviti i zimi tako što ćete koristiti breskve iz konzerve.
Topao kolač od breskve
Sastojci:
Za testo:
Po želji:
Priprema:
Dodajte isečene breskve, šećer i so u šerpu i promešajte da se sjedine. Kuvajte na srednjoj vatri samo nekoliko minuta, dok se šećer ne rastvori i breskve ne puste sok. Uklonite sa vatre i ostavite na stranu.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Isecite puter na komade i dodajte u vatrostalnu posudu za pećenje. Stavite tepsiju u rernu dok se zagreva, da se puter otopi. Kada se otopi, izvadite posudu iz rerne.
U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Umešajte mleko, samo dok se ne sjedini. Sipajte smesu u vatrostalnu posudu preko otopljenog putera i rasporedite u ravnomeran sloj.
Kašikom prelijte breskve i sok preko testa. Po vrhu obilno pospite cimetom. Pecite kolač na 180 stepeni oko 35-40 minuta. Poslužite toplo, po želji uz kuglu sladoleda od vanile.
Glas javnosti/Yumama