Kijara, kuvarica i osnivač sajta sa receptima My Fussy Eater, podelila je kako možete da ispečete „najukusniji i najlakši“ čokoladni kolač, a da ne morate ni da uključite rernu.
„Volim recepte koji se brzo i lako pripremaju, a ova čokoladna torta sa fritezom je definitivno jedan od najjednostavnijih i najukusnijih recepata ikada“, rekla je ona.
Ovaj recept koristi samo tri sastojka koje većina ljudi ima u svojoj kuhinji, a za pripremu je potrebno samo 15 minuta!
Recept
Priprema
Dodajte brašno, čokoladni namaz i jaja u posudu za mešanje. Mešajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine i ne dobijete glatku smesu. Ako imate putera ili ulja, namastite stranice i dno kalupa za torte, pa sipajte smesu.
Stavite u fritezu na vruć vazduh i pecite na 180°C 13 minuta. Ovaj kolač je veoma sočan i lepljiv, pa ako želite čvršći kolač, pecite ga još 2-3 minuta. Kada je torta gotova, izvadite je i prođite nožem po ivicama kalupa da biste je lakše izvadili. Ostavite tortu da se malo ohladi u kalupu. Obavezno ga isecite na osam delova dok je još u kalupu.
„Evo važnog dela… isecite tortu u tepsiji nakon što se malo ohladi. Prvi put kada sam je pravila pokušala sam da izvadim tortu i sve se raspalo! Isecite tortu na osam trouglova, a onda se one lako skidaju lopaticom“, navela je autorka recepta.
Glas javnosti/K03S