Priprema:
Odvojite belanca i žumanca, pa belanca umutite u čvrst šne. Zatim penasto umutite žumanca sa šećerom, vanilin šećerom i uljem. Dodajte prašak za pecivo i brašno, pa opet umutite. Dobijenu smesu dodajte u šne i lagano umešajte. Sipajte testo na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. Pomešajte puding sa sokom, samo pazite da ne ostanu grudvice i dodajte boju za kolače i šećer. Opet promešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Koru premažite vrelim filom, pa preko poređajte keks koji ste umočili u mleko. U mleko sipajte šećer i gustim, pa dobro promešajte tako da nema grudvica. Kuvajte beli fil dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pa dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sipajte preko keksa. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i sipajte preko belog fila. Stavite u frižider.
Glas javnosti/M01S