Glas Javnosti

KARDI BI PROBALA JEDNO OD NAJGORIH JELA NA SVETU: Reakcija reperke je urnebesna (VIDEO)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Reperka Kardi Bi je na svom TikToku postavila video u kom proba balut jaje koje je sama pripremila, ali je priznala da joj se ukus nikako nije dopao.

Balut je kontroverzno filipinsko jelo, koje je Taste Atlas uvrstio na listu najgorih jela na svetu (plasirano na 32. mestu), a reč je o oplođenom pačjem jajetu koje je tvrdo kuvano.


„Imam ga ovde, sada ću ga probati i oceniti ga od 1 do 10“, rekla je Kardi Bi dok je probala jaje sa limunom i solju. Prvo je pijuckala tečnost u jajetu, a zatim je izvukla unutrašnjost na tanjir.

"Ima ukus sirove piletine"
"Prvo ću pojesti žumance. Mislim da sam patku prekuvala", rekla je pre nego što je ubacila kuvano žumance u usta. Odmah ga je ispljunula i rekla da joj se ne sviđa i da ima ukus sirove piletine, ali da bi probala ponovo ako je pripremi profesionalac.


„Neću ni da mu dajem ocenu od 1 do 10. Samo ću reći da nije za mene, ali drago mi je što sam probala“, rekla je Kardi Bi, a obožavaoci su bili oduševljeni njenom reakcijom. , komentarišući da je puna poštovanja prema ovom jelu iz drugih kultura.Šta je balut jaje?
To je filipinski specijalitet. Balut je popularno jelo jugoistočne Azije napravljeno od oplođenog embriona ptičjeg jajeta u razvoju. Delimično razvijena ptica se kuva na pari i jede direktno iz ljuske.

Za pripremu se najčešće koriste pačja jaja, a dužina inkubacije pre kuvanja obično je između 14 i 21 dan. Ovo jelo se prodaje kao ulična hrana u južnoj Kini i zemljama jugoistočne Azije, posebno u Kambodži, Vijetnamu i na Filipinima.


Jaje se kuva gotovo na isti način kao i obično jaje, a tečnost u balut jajetu pretvara se u neku vrstu supe, u kojoj se kuvaju pačji fetus i žumance. Kada je jaje gotovo, treba ga odmah pojesti, a zbog prisustva tečnosti sadržaj treba jesti direktno iz ljuske. Prvo se pijucka supa, a zatim se jedu voće i žumance.


Glas javnosti/I01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR