Čestro picu pripremamo sami kod kuće, a kako smo zatrpani raznim receptima sa intereneta. često zaboravimo da obratimo pažnju na najosnovnije segmente. Najveća greška koju pravimo jeste što ne sačekamo da testo odstoji.
Druga najčešća greška jeste što mnoge domaćice testo razvijaju oklagijom. Osnovno pravilo kod pripreme testa za picu je da se ono razvlači rukom i prstima. Ukoliko se testo nakon razvlačenja ponovo skuplja, to je znak da ga treba ostaviti još neko vreme da "odmori".
Kada stavljamo sastojke na picu, treba voditi računa koliko su slani. Nemojte preterivati sa količinom maslinki, suvog vrata, pečenice, kulena ili šunke - pica će verovatno biti ukusna, ali "teška za želudac". Umesto kupovnog kečapa, testo premažite domaćim sokom od paradajza uz dodatak začina poput bosiljka i origana.
Poslednje, ali i ne najmanje važno pravilo kojeg bi trebalo da se pridržavate kod pripreme pice, jeste dobro zagrejana rerna. Pre nego što pleh sa picom stavite u rernu, ona mora da bude zagrejana na maksimalnoj temperaturi.
(Glas javnosti)
20 min