Hokaido bundeva spada u najzdraviju sortu bundeve. Ov sorta može stajati jakoo dudo, tikva je slatka i idealna za korišćenje u kulinarstvu - prenosi Agroinfo.rs.
Sastojci:
500 g hokaido bundeve
250 ml nezašećerenog kokosovog mleka
180 g šećera za džemove
Sok od pola limuna i limunova korica
3 kašike kokosa
Priprema:
Limun operite, obrišite, sitno naribajte koricu. Bundevu operite, očistite od semenki i isecite na kockice. Hokaido bundevu nije potrebno guliti.
Isečenu bundevu zajedno sa kokosovim mlekom sipajte u šerpu i kuvajte 10-15 minuta. Povremeno mešajte.
Nakon toga, štapnim mikserom ispasirajte bundevu, dodajte šećer, kokos, narbanu koricu i sok limuna.
Sve kuvajte oko četiri minute i dobro promešajte.
Vreo džem sipajte u čiste, sterilizovane teglice i dobro zatvorite.
Džem kombinujtesa puterom ili neutralnim krem sirom - verujte, savršeno se slažu ukusi.
BONUS VIDEO: NE UMIREMO OD STAROSTI VEĆ NAS JEDU PARAZITI