Potrebno:
1/2 kg kivija
1/2 grožđa
1 kg šećera
1 Želatin
Priprema:
Grožđe dobro operemo i ocedimo. Kivi ogulimo i narežemo na grublje komade. Stavimo u šerpu za kuvanje te pristavimo na laganu vatru da se kuva. U početku mešamo dok grožđe i kivi ne puste svoj sok.
Nastavimo kuvati toliko dugo dok se sve dobro raskuva. Potom tako vruće pasiramo.
Pustimo da se malo ohladi. Sadržaj vrećice želatina izmešamo s dve kašičice šećera te izmešamo s propasiranim voćem.
Stavimo na vatru i zagrevamo lagano uz mešanje. Kad zavri umešamo šećer i nastavimo mešati. Kuvamo još oko 3 do 5 minuta i pri tom skidamo penu koja se stvara na marmeladi.
Staklene tegle koje smo prethodno sterilizirali i zagrejali punimo vrućom marmeladom. Zatvaramo ih poklopcem ili celofanom i stavimo na suvo i mračno mesto.