Glas Javnosti

KAKO NAPRAVITI UKUSNA JELA IZ MIKROTALASNE:

Hrana
Autor: Glas javnosti

Mikrotalasna rerna većini ljudi služi za podgrevanje hrane, ali manje je poznato da se u njoj mogu spremiti i neka jednostavnija jela, poput kajgane, pa čak i rižota.

Donosimo vam šest fantastičnih jela iz mikrotalasne:

Kajgana
 – Izaberite činiju koja sme da se koristi u mikrotalasnoj. Naprskajte je uljem u spreju, dodajte jaja, malo mleka, soli, bibera i ostalih začina i umutite viljuškom. Ubacite u mikrotalasnu na minut, zatim promešajte. Ako nije dovoljno, uključite na još pola minuta.

Jaja na oko – U mikrotalasnoj je moguće napraviti i jaja na oko. Prvo zagrevajte prazan tanjir, zatim dodajte pola kašičice putera da se otopi. Razbijte jaje na tanjir, probušite žumance i ubacite u mikrotalasnu na 45 sekundi.

Poširana jaja – Razbijte jaje u činiju napunjenu vodom. Pokrijte činiju tanjirom, zatim pecite u mikrotalasnoj minut. Ako belance nije gotovo, vratite na još 15 sekundi.

Rižoto - Verovali ili ne, i rižoto možete spremiti u mikrotalasnoj i to za 10 minuta. Počnite sa malo crnog luka i putera koje zagrevajte minut i po. Zatim dodajte beli luk, četvrtinu šolje pirinča i isto toliko supe. Pokrijte prianjajućom folijom i na nižoj temperaturi zagrevajte dva minuta. Promešajte, pa ponovite. Zatim dodajte kašiku vina, pečurke, pokrijte folijom i zagrevajte još nekoliko minuta. Na kraju začinite, dodajte parmezan i zagrejte još minut.

Sos od belog luka - Lako je peći beli luk u rerni, treba vam samo malo soli, bibera, maslinovog ulja. Ali ako nemate dovoljno vremena, sve ove sastojke ubacite u činiju na sedam minuta u mikrotalasnu.

Orašasti plodovi - Ako su vam potrebni lešnik ili orasi za tortu ili smutije, brzo ćete ih pripremiti u mikrotalasnoj, bez straha da će izgoreti. Podesite mikrotalasnu na minut, promešajte, pa još minut i sve tako dok ne dobijete željenu hrskavost.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR