Glas Javnosti

KAKO NAPRAVITI OMILJENO JELO NA BALKANU? Pita krompiruša prste da poližeš (RECEPT)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ova poznata pita poznata je kao jedno od omiljenih jela na Balkanu.

Sastojci:

Za 8 osoba

– 1 kg krompira

– 100 g luka

– pola kafene kašike bibera

– dve kafene kašike suvog začina

– 10 tanjih kora za pitu

– 50 ml ulja

– 300 ml vode

– so po ukusu

Priprema:

Oguljeni krompir narežite na kockice, a zatim mu dodajte naribani luk, biber, suvi začin i dobro promešajte.

Koru premažite uljem, na nju staviti drugu koru, a po njima rasporedite deo pripremljenog nadeva, piše N1.

U nadev stavite malo ulja i koru uviti u obliku puža. Isto učinite sa preostalim korama i nadevom.

Kore stavite na uljem namazani pleh i pecite u pećnici zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR