Glas Javnosti

KAKO IZMERITI MERU KOLIKO DA POJEDETE : Pojašnjenje koje će vas oduševiti

Hrana
Autor: Glas javnosti

Bespotrebno je nerviranje i muka koliko mogu da pojedem za svaki obrok. Stručnjak otkriva koliko vam je zaista dovoljno i nećete više brinuti

Popularni dr Filgud pokazao je u emisiji "Praktična žena" na TV Prva kako da koristite dlan za planiranje obroka.

"Za doručak, uzmite ovsene pahuljice - izmerite dve zatvorene šake", objasnio je dr Saša Plečević. "Dodajte zatvorenu šaku lešnika, čašu jogurta i pomešajte", kazao je, dodajući da će po veličini šake količina hrane biti različita za osobe različite kilaže. Po njegovim rečima, doručak - u proseku - treba da bude oko 9 sati ujutru. Tačno vreme zavisi od toga kad se budite.

Užina može da bude oko 12 sati, a idealno je da se pojede jedna voćka - na primer, pomorandža ili jabuka. 
U 15h je ručak, a obavezna je salata. "Ona se uvek meri otvorenom šakom i treba da je uzmete dvaput", kaže dr Filgud.


"Prelijte je maslinovim uljem i dodajte meso - veličine dlana (ne računaju se prsti!)", objasnio je. Jedini izuzetak je riba - nju možete meriti celom šakom - računajte i prste. Važno je imati na umu da i debljina mesa (na primer, šnicle), treba da bude ista kao debljina dlana! Ako su šnicle tanke, planirajte takve dve piše Lepa&Srećna

Njegov savet je da se ne mešaju mesa - na primer, crveno meso (junetina ili svinjetina) i piletina. Naravno, nije važno ako se to dogodi ponekad, što će obradovati sve ljubitelje roštilja. Uz ručak, dozvoljeno je i 0,75 dcl crnog vina, a hleb merite, takođe - dlanom. Ako služite pirinač, njega uzmite u količini od dve zatvorene šake.

Za večeru možete poslužiti potaž, oko 18h, a zatim valja sačekati oko sat vremena. Nakon toga pojedite salatu - odmerite dve šake, prelivene kašičicom maslinovog ulja uz pečernu ribu. Od 19h do 9h ujutru ne treba jesti. Za to vreme, možete piti vodu i čaj (ne zeleni, već neki od lekovitih biljaka). Zeleni čaj se pije samo ujutru, kad popijete prvu čašu mlake vode.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR