Glas Javnosti

KAKO ISKORISTITI JAJA OD USKRSA: Ništa ne bacajte, pred vama su RECEPTI za jela u kojima će uživati CELA PORODICA!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Nakon Uskrsa u svakoj kuhinji preostane kuvanih jaja pa se domaćice pitaju kako bi mogle da ih iskoriste. Nikakvo bacanje ne dolazi u obzir, jer su pred vama fenomenalni recepti.

Ove recepte obavezno negde zapišite, pravićete ih svake godine:

PAŠTETA OD KUVANIH JAJA

Potrebno je:

-4 kuvana jajeta.

-150g tunjevine.

-crveni luk.

-1 veza peršuna.

POSTUPAK:

Jaja iseckajte što sitnije, dodajte tunjevinu, sitno seckani luk i peršun i sve dobro izmiksajte u blenderu.

BELA SALATA

POTREBNO JE:

5 kuvanih jaja.

3 čena belog luka.

1 veza mladog luka.

200g majoneza.

1 kašika senfa.

So, biber.

100ml jogurta.

1 šaka kukuruza šećerca.

POSTUPAK:

Izgnječite beli luk. Pomešajte majonez, senf, jogurt i začine. Jaja isecite na kockice. Pospite ih belim lukom i iseckanim mladim lukom, kukuruzom, pa prelijte pripremljenom smesom i pomešajte.

PUNJENI UŠTIPCI

POTREBNO JE:

300g brašna

2 sveža jajeta

1 prašak za pecivo

150ml jogurta

So

ZA FIL:

3 kuvana jajeta

1 veza peršuna

150g rendane šunke

150g kačkavalja

PRIPREMA:

Pomešajte jaja, šunku, kačkavalj i peršun. Od brašna, svežih jaja, praška za pecivo i jogurta umesite testo. Razvucite ga, pa čašom vadite krugove. Svaki krug napunite filom, zatvorite drugim delom testa i pržite na ulju dok ne porumene, piše Blic žena. 

(Glas javnosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR