Glas Javnosti

KAKO DA NAPRAVITE IDEALNU USKRŠNJU POGAČU: Obradujte čulo ukusa svojih ukućana!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Uskrs nam se bliži, a samim tim i razmišljanje šta sve pripremiti za uskršnju trpezu. Ova pogača se mora naći među ostalim specijalitetima kuće.

Da biste je pripremili, potrebno vam se sledeće:

- 1.200 gr. brašna 
- 2 jaja
- 40 gr. svežeg kvasca
- 200 gr. otopljenog maslaca (ili margarina)
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 3 dcl. vode
- 1,5 dcl. mleka
-  malo ulja
-  alu folija
- išarana jaja

Za premazivanje: 1 jaje, susam, lan, mak...

U vanglu stavite kvasac, šećer, mleko, vodu, jaja i rastopljen maslac. Malo promešajte i zamesite testo sa brašnom. Ostavite da nadođe pa ponovo premesite.

Testo podelite na tri jednaka dela, svaki deo premesite sa malo ulja i ostavite na radnoj površini 2-3 minute da nadođe.

Potom svaki razvući rukama, valjajući na stolu, da dobijete 4 dugačke trake.

Slagati jednu preko druge, da se prepletu na sredini i početi plesti kao što je prikazano u videu.

Gotovu prebaciti u podmazanu tepsiju, na mesta gde želite da stoje jaja staviti loptice od alu folije.

 

Premazati celu pogaču umućenim jajetom i posuti po želji, susamom, lanom..

Uključiti rernu na 200 stepeni, taman dok se zagreva neka pogača odstoji i malo nadođe.

Peći oko pola sata ili dok ne vidite da je porumenela onako kako volite.

Pečenu izvaditi iz tepsije, izvaditi alu foliju i na to mesto staviti malo trave, peršunovo lišće i potom jaja.

Srećam Uskrs svima!

 

(Glas javnosti/Šerpica.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR