Humus po ovom receptu se veoma brzo pravi, jer se koriste konzervirane leblebije, koje ne morate da potapate preko noći, već su odmah spremne za upotrebu.
Sastojci:
- 1 konzerva leblebija
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 g susama
- 2 čena belog luka
- sok od pola limuna
- so
Priprema:
Leblebije procedite, ali tečnost iz konzerve sačuvajte. Ubacite ih u blender zajedno sa susamom, maslinovim uljem, sitno naseckanim belim lukom, limunovim sokom i žačinima.
Sve izmiksajte na najjačoj brzini da dobijete kompaktnu smesu. Ukoliko je previše gusta, dodajte malo tečnosti u kojoj su bile leblebije. Ukoliko ima potrebe dodajte još žačina i sve još jednom izblendirajte.
Preručite u činiju i poslužite. Ukoliko preostane stavite preko prozirnu foliju i čuvajte u frižideru.