Glas Javnosti

JEDNOSTAVNI TRIKOVI ZA NAJBOLJE PALAČINKE: Pahuljaste, sočne i neće vam se lepiti za tiganj

Hrana
Autor: Glas javnosti

Dešava se da vam palačinke ne ispadnu onako kako ste želeli, budu žilave, lepe se za tiganj… Pokušajte da primenite ove savete iskusnih domaćica, bićete zadovoljni.

Ponekad ljudima palačinke nikako ne uspevaju, a razlog im nije poznat. Uglavnom svi misle da je to posledica korišćenja neadekvatnog ili lošeg tiganja ili loše pripremljene smese. Može biti i to u pitanju, ali vredi poslušati i neke sugestije koje mogu pomoći.

Rešenje za ovaj problem je veoma prosto i ne zahteva nikakve posebne veštine, pa će i sami početnici od sada moći da spremaju savršene palačinke.

Naime, većina ljudi u smesu stavlja cela jaja, a stručnjaci tvrde da je zapravo potrebno da razdvojite belanca i žumanca. Potrebno je da belanca umutite posebno u meko ulupan sneg, a potom da ih dodate drugoj smesi od brašna, mleka i žumanaca i da ih nežno umešate, najbolje žicom.

Ovaj jednostavan trik će palačinkama dati mekoću, elastičnost i penastu strukturu, a što je najbolje od svega, neće biti žilave ni kada se ohlade, prenosi Krstarica.

Takođe, jedan od recepata koji primenjuju neke iskusne domaćice je da u testo za palačinke dodate i šoljicu ulja. Tada nije potrebno podmazivati tiganj pre svake palačinke, osim prve. Ukoliko se palačinke i dalje budu lepile, dodajte još ulja u testo.    

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR