Ponekad ljudima palačinke nikako ne uspevaju, a razlog im nije poznat. Uglavnom svi misle da je to posledica korišćenja neadekvatnog ili lošeg tiganja ili loše pripremljene smese. Može biti i to u pitanju, ali vredi poslušati i neke sugestije koje mogu pomoći.
Rešenje za ovaj problem je veoma prosto i ne zahteva nikakve posebne veštine, pa će i sami početnici od sada moći da spremaju savršene palačinke.
Naime, većina ljudi u smesu stavlja cela jaja, a stručnjaci tvrde da je zapravo potrebno da razdvojite belanca i žumanca. Potrebno je da belanca umutite posebno u meko ulupan sneg, a potom da ih dodate drugoj smesi od brašna, mleka i žumanaca i da ih nežno umešate, najbolje žicom.
Ovaj jednostavan trik će palačinkama dati mekoću, elastičnost i penastu strukturu, a što je najbolje od svega, neće biti žilave ni kada se ohlade, prenosi Krstarica.
Takođe, jedan od recepata koji primenjuju neke iskusne domaćice je da u testo za palačinke dodate i šoljicu ulja. Tada nije potrebno podmazivati tiganj pre svake palačinke, osim prve. Ukoliko se palačinke i dalje budu lepile, dodajte još ulja u testo.