Jedna od kombinacija koja je svakog oduševila.
Sastojci:
- 2 velika sveža paradajza,
- 2 crna ili crvena luka
- 200g šampinjona
- 2 crvene paprika
- 1 manji brokoli
- nekoliko čenova belog luka
- so, biber
- maslinovo ulje (oko 100ml)
- sveži ili suvi ruzmarin
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. I veći pekač stavite paradajz sečen na kriške, luk sečen na četvrtine, oprane šampinjone bez drške, paprike sečene na krupne komade, brokoli odvojen na cvetove i neoljuštene ali zgnječene čenove belog luka.
Sve prelijte maslinovim ulje, pospite solju i biberom i začinitegrančicom svežeg ili kašičicom suvog ruzmarina. Sve dobro promešajte rukama, pa stavite u zagrejanu rernu. Pecite dok povrće ne porumeni. Nije poenta skuvati povrće tako da ne očekujte da brokoli bude gnjecav i da luk bude skroz raskuvan. Povrće treba da krcka pod zubima, poslužite toplo uz neko meso- prenosi Agroinfo.rs.
Prijatno!!!