Glas Javnosti

Jednostavna priprerma ukusnog PEČENOG POVRĆA

Hrana
Autor: Glas javnosti

Na ovakav način možete peći bolo koje povrće, jednostavno se priprema i jako je ukusno!

Jedna od kombinacija koja je svakog oduševila.

Sastojci:

-          2 velika sveža paradajza,

-          2 crna ili crvena luka

-          200g šampinjona

-          2 crvene paprika

-          1 manji brokoli

-          nekoliko čenova belog luka

-          so, biber

-          maslinovo ulje (oko 100ml)

-          sveži ili suvi ruzmarin

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. I veći pekač stavite paradajz sečen na kriške, luk sečen na četvrtine, oprane šampinjone bez drške, paprike sečene na krupne komade, brokoli odvojen na cvetove i neoljuštene ali zgnječene čenove belog luka.

Sve prelijte maslinovim ulje, pospite solju i biberom i začinitegrančicom svežeg ili kašičicom suvog ruzmarina. Sve dobro promešajte rukama, pa stavite u zagrejanu rernu. Pecite dok povrće ne porumeni. Nije poenta skuvati povrće tako da ne očekujte da brokoli bude gnjecav i da luk bude skroz raskuvan. Povrće treba da krcka pod zubima, poslužite toplo uz neko meso- prenosi Agroinfo.rs.

Prijatno!!!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR