Mnogi limun neposredno pre upotrebe valjaju na ravnoj podlozi da bi on omekšao. Međutim, ovo mu neće mnogo pomoći. Najbolje bi bilo da se on drži u vodi.
Limun u toploj vodi
Da biste iz limuna iscedili sav sok, najbolje bi bilo da ga desetak sekundi pre upotrebe držite u toploj vodi. Na ovaj način ćete dobiti dvostruko više soka. Ovo je jednostavan trik koji će pomoći da limun u potpunosti upotrebite.
Limun u hladnoj vodi
Često možemo videti u kafićima ili filmovima jednu veliku posudu sa vodom u kojoj je i limun. Ovo je još jedan način da iz limuna dobijete najveću moguću količinu soka. Ukoliko rešite na ovaj način da čuvate limun, najbolje bi bilo da vodu u kojoj stoji menjate na dve nedelje. Na ovaj način ćete mu produžiti rok trajanja i dobiti sočne plodove lake za ceđenje. Ako pak rešite limun da čuvate par meseci, činiju sa vodom i limunom ubacite u frižider i na ovaj način čuvajte do tri meseca.
Sačuvajte i limunovu koru
Možete uspešno sačuvati i limunovu koru. Prvo je treba osušiti na vazduhu, pošto ste je prethodno izrendali. Kada vam zatreba samo potopite u vodu, pa će povratiti svoju svežinu, elastičnost i aromu. Limunovu koru koristite na razne načine jer je takođe vrlo zdrava.