Glas Javnosti

JEDNOSTAVAN TRIK KOJI SVIMA USPEVA: Na ovaj način omekšajte tvrdi limun da biste dobili najveću moguću količinu soka

Hrana
Autor: Agroinfo.rs

Sigurno vam se mnogo puta desilo da kupite limun, a kada ga presečete, nemate šta iz njega da iscedite. Međutim, postoji jedan jednostavan trik koji će vam omogućiti da limun iskoristite na najbolji način i da iz njega iscedite najveću moguću količinu soka.

Mnogi limun neposredno pre upotrebe valjaju na ravnoj podlozi da bi on omekšao. Međutim, ovo mu neće mnogo pomoći. Najbolje bi bilo da se on drži u vodi.

Limun u toploj vodi

Da biste iz limuna iscedili sav sok, najbolje bi bilo da ga desetak sekundi pre upotrebe držite u toploj vodi. Na ovaj način ćete dobiti dvostruko više soka. Ovo je jednostavan trik koji će pomoći da limun u potpunosti upotrebite.

Limun u hladnoj vodi

Često možemo videti u kafićima ili filmovima jednu veliku posudu sa vodom u kojoj je i limun. Ovo je još jedan način da iz limuna dobijete najveću moguću količinu soka. Ukoliko rešite na ovaj način da čuvate limun, najbolje bi bilo da vodu u kojoj stoji menjate na dve nedelje. Na ovaj način ćete mu produžiti rok trajanja i dobiti sočne plodove lake za ceđenje. Ako pak rešite limun da čuvate par meseci, činiju sa vodom i limunom ubacite u frižider i na ovaj način čuvajte do tri meseca.

Sačuvajte i limunovu koru

Možete uspešno sačuvati i limunovu koru. Prvo je treba osušiti na vazduhu, pošto ste je prethodno izrendali. Kada vam zatreba samo potopite u vodu, pa će povratiti svoju svežinu, elastičnost i aromu. Limunovu koru koristite na razne načine jer je takođe vrlo zdrava.

Agroinfo.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR