Glas Javnosti

JEDITE BANANE SVAKOG DANA, DOBRE ZA ČITAV ORGANIZAM

Hrana
Autor: Glas javnosti

Svi smo odrasli slušajući da ukoliko svakodnevno pojedemo po jednu jabuku, možemo da zaboravimo na doktore, ali pokazalo se da bi dobrobiti banane mogle da budu podjednako dobre. Evo šta će se dogoditi u vašem organizmu ukoliko svaki dan jedete banane.

Banane su prepune vitamina i hranjivih sastojaka, a kada ih jedete redovno, pomažu u održavanju i poboljšanju celokupnog zdravlja.

Ipak, s bananama ne treba preterivati. Prema Healthlineu, trebalo bi da se ograničite na jednu do dve banane dnevno. Previše bilo koje hrane, čak i zdrave poput banana, može dovesti do gojenja ili nedostatka hranjivih sastojaka, navodi portal Espreso.

Ako svaki dan jedete banane, suočićete se sa nekoliko stvari:

Imaćete zdraviju probavu

Prema pregledu studije iz 2017. godine objavljene u Nutrition Bulletinu, banane sadrže otporan skrob koji deluje na povećanje proizvodnje kratkolančanih masnih kiselina - esencijalnih za zdravlje creva.Možda ćete smršati

Banane su prepune vlakana i proteina pa će vas duže držati sitima.

Možete da poboljšate zdravlje kože

Poboljšaćete nivo energije

Kada se jedu pre ili nakon treninga, banane mogu da budu od ključnog značaja za podizanje nivoa energije i sprečavanje osećaja umora tokom dana.

Pojašaćete unos kalijuma

Banane su poznate po kalijumu, a on može da pomogne u jačanju srca. Većina ljudi ne konzumira dovoljno kalijuma, što često može da ima direktan uticaj na kontrolnu krvnog pritiska i druge komponente zdravlja srca. Healthline objašnjava da ishrana bogata kalijumom, ili svakodnevno konzumiranje banana, može da smanji rizik od srčanih bolesti za 27 odsto. Stoga je vreme da ovo omiljeno voće dodate u svoju dnevnu rutinu.

Poboljšaćete vid

Prema Nacionalnom institutu za zdravlje, banane sadrže vitamin A, koji deluje na tri stvari - štiti oči, održava normalan vid i poboljšava noćni vid.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP