Glas Javnosti

IZVORI ZDRAVLJA I MLADOSTI SA NAŠIHE PIJACA: Ne košta puno, a mnogo daje

Hrana
Autor: Glas javnosti

Tri domaće namirnice koje su pravi su eliksiri mladosti i sadrže antioksidante nepravedno zapostavljamo.  

Strulnjaci kažu da se valja truditi da konzumiramo organske ili domaće proizvode, jer će oni imati najveći učinak i najviše doprineti vašem zdravlju.

Peršun

Bogat vitaminom C i karotinoidima u svom sastavu iam moćno antioksidantno dejstvo i eliminišu toksine iz organizma. Oni podstiču proizvodnju glutationa koji je prema rečima naučnika glavni ključ mladosti. Peršun takođe čisti krv, sprečava oticanje i štiti organizam od virusa i bakterija.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by NATURA-MNM- (@naturamnm)

Kupus

Ova namirnica zahvaljujući visokom sadržaju indol-3-karbinola uz karifol i brokoli ima izraženo antikancerogeno dejstvo i regulišu metabolizam ženskih hormona.Sok od slatkog i kiselog kupusa blagotvorno utiče na kožu i sprečava bore. Serum i antociane u sastavu kupusa usporavaju proces starenja, a vitamin K bori se sa degeneracijom nervnih ćelija.

Paradajz

Velika količinu antioksidansa likopina iz paradajza  snižava rizik od moždanog udara i sprečava kancer želuca, prostate i pluća. Osim toga, on poboljšava vid i stimuliše proizvodnju kolagena koji čuva mladost kože. Jabukova i limunska kiseline u sastavu paradajza neutrališu višak materija nastalih u procesu metabolizma i štite organizam od prekovremenog starenja.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR