Glas Javnosti

ИЗБАЦИТЕ БЕЛИ ХЛЕБ ИЗ ИСХРАНЕ И ПОСМАТРАЈТЕ КАКО СЕ ВАШЕ ТЕЛО МЕЊА; УЧИНИЋЕТЕ ВЕЛИКУ УСЛУГУ СВОМ ОРГАНИЗМУ

Hrana
Autor: Глас јавности/ Дневно.рс/ Задовољна.хр/ од 31.08.2018.

Сигурно сте знали да хлеб није баш најбољи избор када желите да смршате. Стога, када бисте избацили ову намирницу приметили бисте одличне резултате по питању ваше тежине -брже бисте мршавили, али и још нешто.

Хлеб је многима омиљена намирница без које не могу замислити дан. Али, исто тако, ова угљено-хидрантна бомба долази у пуно различитих облика од којих су неки штетни за наше тело и линију, док други заслужују само речи хвале, пише Задовољна.хр

Сазнајте шта ће се догодити са вашим телом ако из исхране у потпуности избаците бели хлеб.

1. Изгубићете килограме узроковане водом

Хлеб је је препун угљених хидрата, а нагло избацивање истих из исхране на вашем се телу примећује готово истог тренутка и то у облику губитка килограма. Али није реч о инстант мршављењу већ о губитку воде која се накупља у телу.

Тело складишти угљене хидрате у облику гликогена, млечне киселине која сакупља воду. Сваки грам угљених хидрата задржан у телу, у телу задржава и веже три до четири пута више воде од своје тежине.

2. Нећете више стално бити гладни

Прерађени угљени хидрати, каквих је препун бели хлеб, у вашем организму узрокују нагли пораст и скок шећера у крви који потом врло брзо пада. Ове луде промене мозгу шаљу нејасне сигнале који повећавају осећај глади и жудњу за храном због чега се гојимо.

Али то не значи да из ваше исхране морате у потпуности да избаците хлеб, већ да празне калорије и бели хлеб замените оним направљеним од целовитих житарица које регулишу и балансирају шећер у крви.

3. Енергија ће вам порасти, а пробава се побољшати

За разлику од имнтегралног или црног, бели крух не садржи влакна која су прекопотребна за нормалан рад црева и пробаве. Таква храна узрокује затвор и проблеме са пробавом.

Након што избаците бели крух из менија и у свакодневну исхрану уврстите целовите житарице, пробава започиње нормалан и олакшан рад.

Исто тако, угљени хидрати су храна и гориво за мозак. Ако је оно квалитетно мозак ради нормално, без сметњи, али ако храна за мозак није здрава, тело реагује негативно те се појављује осећај малаксалости и умора.

 

Глас јавности/ Дневно.рс/ Задовољна.хр/ од 31.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR