Glas Javnosti

Imate problem sa NADIMANJEM i viškom KILOGRAMA? Izbacite OBAVEZNO ove namirnice iz upotrebe!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Nutricionista Lijen Harison iz Australije i sama se godinama borila sa nadimanjem i lošim metabolizmom. Tada je shvatila da tajna ravnog stomaka nije isključivo u konzumiranju voća i povrća, već da je neohodno unositi sve namirnice, ali u određenim kolilčinama.

Ako želite da nadutost postane stvar prošlosti, ona kaže da morate da jedete hranu poput čija semenki, kivija, krompira i piti dosta čaja od nane.

S druge strane, potrebno je ograničiti unos hrane koja nadima poput kupusa, alkohola, veštačkih zaslađivača, ali i ne preterivati sa obrocima.

- Povremena nadutost je normalna. Kad jedete obilan obrok ili obrok bogat vlaknima, većina ljudi se malo nadujE - objašnjava ona. 

- To je potpuno normalno. Ono što nije normalno je stalna nadutost, koja je bolna i povezana sa drugim stanjima poput dijreje. U tom slučaju najbolje bi bilo da se javite lekaru -

Ako vas s vremena na vreme muči nadutost, imate loš metabolizam ili želite da skinete koji kilogram sa stomaka, poslušajte ove savete: 

- Imam mnogo jednostavnih saveta za ove probleme. Prvenstveno treba češće jesti manje obroke, imajući u vidu količinu vlakana koju ste pojeli jer premalo ili previše vlakana može da podstakne nadutost. Takođe, bitno je i pravilno žvakanje. Potrudite se da sažvaćete hranu potpuno, jer se tako smanjuje šansa za nadimanje - objašnjava ona.

Ona dodaje i da je potrebno smanjiti konzumaciju gaziranih pića i zaslađivača, bilo da su slatka ili alkoholna.

Napominje da je potrebno svesti na minimum masnu hranu jer ova vrsta namirnica direktno utiče na zdralje creva. 

Povećajte unos ovih namirnica: 

Čaj od nane
Čija semenke
Ohlađeni bareni krompir
Semenke lana
Manji obroci
Voda
Kivi
Duže žvaćite hranu

Ovu hranu svedite na minimum ili potpuno izbacite: 

Prerađena hrana
Gazirana pića
Povrće koje podstiče nadutost
Alkohol
Veštački zaslađivači
Veliki obroci

(Glas javnosti/Stil.Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR