Divan jesenji recept od slatkog kupusa i mlevenog mesa, da vas mine želja za sarmama dok se kupus ne ukiseli.
Mnogo toga možete da se uradite sa mlevenim mesom, a ovo je jedan od tih lakih recepata za sporo kuvanje, koji ćete poželeti da imate pri ruci tokom ovih prvih hladnih jesenjih dana.
Sastojci :
- 12 listova kupusa
- 500 grama mlevenog mesa (najbolje mešano)
- 1 šolja belog pirinča
- 1 jaje
- ¼ šolje mleka
- 1 luk seckani
- 1 šargarepa sitno seckana
- kašika suvog biljnog začina
- kašicica slatke mlevene paprike
- so i biber po ukusu
- pakovanje paradaiza za kuvanje
- kašika šećera
- 1 kašičica soka od limuna
- pavlaka (opciono)
Priprema :
U veliki lonac sipajte vodu da proključa i u nju potopite listove kupusa na dva minuta. Izvadite i ocedite.
U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, pirinač, jaje, mleko, luk, šargarepu, so i biber, suvi začin.
Na svaki list kupusa nanesite oko dve kašike mešavine i umotajte kako fil ne bi ispao.
Rolnice poređajte u jednom sloju u pekač piše Telegraf
Pomešajte sos od paradajza, šećera i limunov sok i prelijte preko sarmice.
Pokrijte i kuvajte na niskoj temperaturi nekoliko sati kao i svaku sarmu.
Servirajte toplo i poslužite uz kašiku kisele pavlake.