U šerpi zagrejte malo ulja i propržite batake. Zatim izvadite meso na ubrus, pa u istoj šerpi propžite sitno seckani crni luk dok ne omekša, pa dodajte mleveni beli. Posle minut dodajte seckanu šargarepu i celer. Pržite još par minuta, pa sipajte vino i mešajte povremeno. Kuvajte dok tečnost ne ispari, pa pospite brašno. Promešajte, pa sipajte bujon, paradajz past, vorčester sos i dodajte timijan i lovorov list. Lepo promešajte i kada se sos malo sjedini vratite batake u šerpu. Ostavite pileći paprikaš da provri, pa poklopite pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. Izvadite šerpu iz rerne, dodajte krompir, a batake stavite na vrh kako bi uhvatili koricu. Nastavite da pečete pileći paprikaš bez poklopca još nekih 40 minuta.
Glas javnosti/M01S