Priprema:
U šolju sipajte 100 ml vrele vode i stavite kesice čaja. Kuvajte nekih 10 minuta, a za to vreme napravite sirup tako što ćete pomešati šećer i vodu, pa kuvajte dok se ne otopi. Nakon toga sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Sipajte 500 ml vode u šerpu i kada proključa, dodajte kuglice tapioke. Pomoću gumene špatule promešajte vodu i uverite se da se kuglice ne lepe za stranu tiganja. Nakon drugog ključanja, kuvajte još 2 minuta, pa sklonite sa šporeta i ostavite poklopljeno još 2 minuta. Procedite tapioka bobice. Ostavite ih negde da se ohlade, samo proverite da se ne lepe. Kada se ohlade stavite ih u posudu dodajte šećer i promešajte. Zatim preko kuglica sipajte ohlađeni sirup i promešajte. Može da stoji pokrivena do 3 sata, a ne stavljajte u frider jer će se stvrdnuti. Sipajte kuglice sa sirupom u čašu, pa malo zavrtite. Zatim sipajte čaj i dodajte mrvljeni led. Sipajte mleko i promešajte.
Glas javnosti/M01S