Sve naseckajte pre nego što započnete, osim ako tokom kuvanja nema dugih pauza (na primer, čekanje da se skuvaju testenine), pa bacajte ostatke ambalaže, povrća i ostale stvari koje vam nisu potrebne u posebnu posudu za smeće koja vam stoji blizu.
Ako ne spremate slatkiše, ne morate biti precizni. Ne razumete recepte u kojima je mera jedna i po kašika, zar ne? I kuvari zaokružuju na jednu ili pola. Što se tiče suvih sastojaka, naučite kako izgleda jedna kašičica ili kašika u vašoj ruci. Malo je teže odrediti tečne sastojke ali naučićete i to praksom.
Najvažnije je da prvo prepolovite hranu tako da na dasci za seckanje postoji velika ravna strana.
Ovo je apsolutno neophodno za poboljšavanje ukusa hrane, a osećaćete se sjajno kad znate da u telo unosite samo najkvalitetnije stvari
Da biste sutradan imali ostatke za ručak ili večeru napravite duplo više hrane. Ovo je odličan način da uštedite vreme, novac i kalorije.
Upotrebite lonce i posuđe za kuvanje tako što ćete ih brzo isprati dok kuvate, umesto da samo punite sudoperu.
(Glas javnosti/Nomeathlete)