Glas Javnosti

GOTOVE ZA DESET MINUTA! Posne, a sočne mekike za doručak

Hrana
Autor: Glas javnosti

Božićni post je u toku, kada je po pravilu dozvoljeno jesti hranu spremanu na ulju, a u dane vikenda i riba. Donosimo vam recept posnih mekika koje su sasvim dovoljno sočne, da nečete ni primetiti da postite.

Prave se brzo, ukusne su i sočne, idealan doručak i u danima kad postite!

Sastojci: 

400 g brašna

200 g tople vode

2 supene kašike ulja

1 supena kašika šećera

1 kašičica soli

20 g svežeg kvasca

ulje za prženje 

Priprema:

U polovini tople vode rastvorite kvasac i šećer, dodajte 1 supenu kašiku brašna i promešajte. Ostavite na toplom da nadođe. U posudi prosejte brašno i dodajte so i ulje. Dodajte nadošao kvasac i promešajte, zamesite meko i glatko testo. Uvijte testo u streč foliju i ostavite na toplom da nadođe, da se udvostruči 3-4 puta.

Na brašnom posutu radnu površinu stavite testo, nemojte ga mesiti ponovo. Razvijte koru debljine 7-8 cm, isecite nožem na kockice ili pravougaonike i pržite u prethodno ugrejanom ulju, na tihoj vatri.

Gotove mekike poređajte na ubrus da se ocedite višak masti, servirajte tople.

BONUS VIDEO: Legendarni inspektor beogradske policije Žarko Popović Pop o kriminalu u Srbiji...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR